fbpx

Kevés szó esik az introvertált személyiségtípusról egy munkahelyen, főleg az üzleti világban, pedig nem lehet mindenki fáradhatatlanul pörgő, rocksztár értékesítő…

Ha magadra ismertél, vagy a csapatodban dolgozó, esetleg a közvetlen környezetedben élő embereket szeretnéd egy kicsit jobban megismerni/megérteni, jó helyen jársz, mert ebben a cikkben az introvertált személyiségtípus pozitív hozadékaival foglalkozunk, azon belül is a téma üzleti részével.

FONTOS! Ez a blogbejegyzés az üzleti világban ért eddigi tapasztalataimból és a saját kíváncsiságomból építkezik, nem szeretnék vele általánosítani, tudom, hogy nem vagyunk egyformák. Akkor sem, ha sokszor erőnkön felül igyekszünk mindent beskatulyázni – legyen az pozitív vagy negatív skatulya – és nevet adni mindennek, hogy jobban megérthessünk egy adott jelenséget. De vágjunk is bele!

Mi a legnagyobb különbség az introvertált és az extrovertált személyiségtípus között?

Sokunkban él egy kép a fáradhatatlan, nagydumás extrovertáltakról és a csendes, visszahúzódó introvertáltakról, ami valamilyen szinten helytálló, de azért továbbra is rengeteg tévhit kering mindkét személyiségtípus körül.

Nem feltétlenül igaz például, hogy az introvertáltak egytől egyig csapatmunkára képtelen, érzékeny lelkű nebántsvirágok, ahogy persze az extrovertáltak közül sem mindenki hangos és pörög 1000%-on a hét minden napján, 0-24. Ha így lenne, dübörögne a gazdaság…

A két tábor közötti különbség leginkább az információfeldolgozás módszerében rejlik: míg az extrovertált emberek idegrendszere energiapazarló üzemmódra, addig az introvertáltaké energiaspórolóra van kalibrálva.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Egy introvertált személyiséget tökéletesen leköt egy jó könyv, ezzel szemben egy extrovertáltnak sokszor szüksége van valami “pluszra”, hogy ugyanannyira stimulálva legyen, legyen szó egy váratlan meglepetésről vagy izgalmas networking eseményről.

Az introvertált személyiséggel vagy személyiségjegyekkel rendelkező emberek ritkán dominálnak egy beszélgetésben, és ez ugyanúgy igaz a hivatalos ügyintézésre/munkahelyi megbeszélésekre, mint egy baráti beszélgetésre. Inkább meghallgatnak, felmérnek és átgondolnak mindent, mielőtt véleményt formálnának, azt az érzést keltve ezzel a beszélgetőpartnerükben, hogy odafigyelnek rá és meghallgatják, megértik, amit mond.

Miért (lehet) tökéletes munkaerő egy introvertált csapattag?

Egy introvertált ember általában nem pillanatnyi impulzusok hatására hoz döntéseket, és többek között emiatt válhat belőle kiváló vezető, de minimum értékes csapattag egy munkahelyen. Odafigyel másokra, empatikus és kreatív, ha hagyják kibontakozni. Szintén pozitív tulajdonság, hogy az extrovertáltaknál valamivel jobban bírják a monoton jellegű vagy sok egyedüllétet igénylő munkákat.

Ha a munkahelyeden az a fura fazon állandóan magában beszél, egyedül ebédel és felemás zoknit hord, nagy esély van rá, hogy nem egy introvertált személyiséggel van dolgod, hanem valakivel, akinek orvosi segítségre van szüksége… 🙂

Hogyan értékesíts hatékonyan introvertáltként?

Ha eddig eljutottál az olvasásban, valószínűsítem, hogy te is az introvertáltak közé sorolod magad, vagy minimum valamilyen kötődésed van a témához.

Elismerem, hogy ebben a nagyrészt extrovertáltak által uralt világban nehéz lehet introvertáltként érvényesülni, mivel a “szem előtt lévő” emberek nagy százaléka, akikbe a mindennapok során itt-ott belefutunk, még ha csak közvetve is (pl. tévében, rádióban, bulvárhírekben, stb.), valóban extrovertált személyiségek, akik szeretnek szerepelni és megmondani a magukét, mert az ő világukat ez mozgatja. És ezzel nincsen semmi baj.

Tudod, van az a vicc:

Hogyan szerezz barátokat introvertáltként? Keress magadnak egy extrovertáltat és kérd meg, hogy fogadjon örökbe!

Sokkal inkább azzal van baj, amikor az álláshirdetések 80-90%-a világosan feltünteti, hogy a döntéshozatalnál olyan jelentkezőket fognak előnyben részesíteni, akik éjjel-nappal ugyanakkora hőfokon égnek, mindenkire mosolyognak, fáradhatatlanok, és törött lábbal is bejárnak dolgozni – de ezeknek a kritériumoknak sem az introvertáltak, sem az extrovertáltak nem felelnek meg, szuperemberek pedig – tudomásom szerint – egyelőre még nem léteznek.

Ha introvertált személyiség vagy, és vagy annyira szerencsés, hogy szabadúszóként vagy esetleg vállalkozóként dolgozol, gratulálok, máris a minimumra csökkentetted az esélyét annak, hogy te legyél a munkahelyi csodabogár, aki egyedül ebédel és felemás zoknit hord. Viccet félretéve, sokszor érezheted úgy, hogy falakba ütközöl az értékesítés során, mert nem tudod érvényesíteni a szempontjaidat / nem mersz több pénzt elkérni a munkádért / nem bízol a saját tehetségedben / félsz, hogy nem vesznek komolyan… bármi is legyen, ami meggátol az előrelépésben, van rá megoldás!

1) Ne akard mindenáron ugyanazt az utat bejárni, amit mások!

Ez az első és legfontosabb tanács, amit adhatok. Ha nem érzed komfortosnak, hogy direktben házalj a termékeddel/szolgáltatásoddal, ne tedd. Találd meg azt a módszert, ami NEKED a leghatékonyabban működik!

2) Próbálj meg csapatban dolgozni!

Ha csak minimálisan is, de igyekezz folyamatosan fejleszteni a kommunikációs készségedet: járj el különböző networking eseményekre (ahonnan nem feltétlenül neked kell utolsóként távoznod), beszélgess a szakmájukban sikeresnek mondható emberekkel, kérd ki a véleményüket/tanácsukat, havi legalább 4-5 alkalommal töltsd a munkaóráid egy részét közösségi irodákban, ahol könnyen és egyszerűen tudsz másokkal szocializálódni, stb.

3) Számolj le a saját korlátozó hitrendszereddel!

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mi gátol meg a sikerben (a pénzhez való hozzáállásod vagy az önbecsülés hiánya), a lényeg, hogy belülről kezdd a tisztogatást, mert csak biztos alapokra fogsz tudni építkezni.

Ha érdekesnek találod a témát, és szívesen olvasnál/hallanál hasonló tartalmakról, iratkozz fel a podcastünkre vagy csatlakozz hozzánk a Facebookon / kövess minket az Instagramon!

Ha szeretnél introvertáltként sikereket elérni, de valahol elakadtál és segítségre van szükséged, jelentkezz a Mentorprogramunkba, ahol én és a csapatom személyesen gondoskodunk arról, hogy elérd az Online Vállalkozói Szabadságot! A jelentkezés teljesen ingyenes, ezt követően egy 1 órás konzultációs híváson felmérjük az igényeidet, és ha úgy látjuk, érdemes lenne együtt dolgoznunk, személyesen hívunk meg téged a programba.