fbpx

Bár eredetileg nem erről a témáról szerettem volna írni, azt gondolom, hogy bőven lehet és érdemes is róla beszélni, annak ellenére, hogy sokan a podcastünket rendszeresen hallgatók vagy a blogbejegyzéseinket olvasók közül még nem tartanak ott, hogy egy saját csapattal a hátuk mögött kezdjenek el vállalkozni.

 

Éppen ezért ha most indultál el az Online Vállalkozói Szabadság felé vezető úton, van számodra egy tippem: ne egy embert vegyél fel az adott munkára, hanem rögtön kettőt! Hogy mi?! Igen, én tényleg azt mondom, hogy inkább felezd el a munkát és tanítsd be mindkét jelentkezőt – hiszen ez rövid távon neked némi extra munkát és befektetést, hosszú távon viszont nem csak anyagi, de időbeli megtérülést is fog jelenteni.

Miért éri ez meg neked? Leginkább azért, mert így nem kell folyamatosan a nyakán ülnöd senkinek azt várva, hogy elkészüljön az általad kiszervezett feladat, helyette ők osztják meg maguk között a felelősséget egymással “versenyezve”, hogy ki teljesít jobban.

Ez nálunk általában úgy néz ki, hogy az a két (vagy több) ember, akit felveszek ugyanarra a munkára, maradnak is, hiszen ha jól dolgoznak, és a beérkező cash-flownak köszönhetően megengedhetem magamnak, hogy kifizessem őket, miért tartanám meg csak az egyiküket?

Az egész folyamat zsenialitása – számomra legalábbis – abban rejlik, hogy ők ketten számon tartják, hogy melyikük mibe folyik jobban bele, milyen jellegű munkát végez és melyik feladattal birkózik meg könnyebben. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljes mértékben kivonhatod magad a forgalomból, de mindenképpen növeli a munkatársaid motivációját és hatékonyságát.

Beszélhetünk konkrét alkalmazottakról vagy szabadúszókról, egyetlen fontos “szabály” van:

Mindig legyél velük őszinte!

Mondd el nekik, hozd világosan a tudomásukra, hogy mi a célod a közös munkával: az, hogy két embert “versenyeztess” a szóban forgó pozícióért, vagy hogy a rengeteg munkát maguk között ügyesen felosztva (ebben az esetben mindkettejükkel tényleges munkakapcsolatot alakítasz ki) növeld a vállalkozásod hatékonyságát.

Fontosnak érzem kiemelni, hogy ez részemről egyáltalán nem egy negatív dolog, ezért is osztom meg itt veletek a blogon. Ha őszinte vagy és világosan lefekteted a szabályokat, illetve azt, hogy kitől pontosan mit vársz el, ez egy teljesen valid és működőképes modell lehet.

Akár egy, akár több embert tartasz meg egy adott feladatra, a végeredmény ugyanaz: anélkül motiválod őt/őket, hogy feszélyezve éreznék magukat, és miután már teljesítettek egy bizonyos szinten annak érdekében, hogy a maximumot hozzák ki a munkájukból és ezáltal bebiztosítsák magukat, nem fogják ennél lejjebb adni, te ezzel tehát csak nyerhetsz.

Mi a véleményed az olvasottakról? Te belemennél ilyesmibe vagy korábban esetleg már próbálkoztál is hasonlóval? Ha nem, miért nem? Ha igen: pozitív vagy negatív élményekkel gazdagodtál általa? Oszd meg velünk itt kommentben vagy a Facebook csoportunkban, kíváncsiak vagyunk rá!